Andere handen

De Doetank Andere handen gaf in 2011 het startsein voor een vernieuwende beweging. Een beweging die praktische mensen betrekt bij de ontwikkeling van zorg van de toekomst. Hoe zien zij de toekomst met veranderende zorgvragen,nieuwe mogelijkheden en meer technologie? Samen werk maken van de verbouwing van zorg en welzijn is de ambitie waarbij de vraag is hoe we hedendaagse communicatie en technologie verbinden aan praktische wijsheid en jarenlange werkervaring. De beweging heeft inmiddels enkele piketpalen geslagen en laten zien dat dit leidt tot sociaal en financieel rendement.

Andere handen community was in 2012 een eerste resultaat van de Beweging en is inmiddels volgroeid tot learning community Andere handen, een instrument  dat anders leren en anders samenwerken faciliteert. Trots zijn we op de verschillende erkenningen onder andere die van best practice Pilotstarter door de VNG. Het online lerende netwerk verbindt mensen, kennis, innovatie en organisaties. Om samen te werken aan zorg van de toekomst, over muren van instituties en domeinen heen. Professionals die werken in de zorg en het sociaal domein worden zo gefaciliteerd voor het werk van de toekomst.

De stichting Andere handen is een tweede mijlpaal van de beweging Andere handen. De stichting biedt een context waarbinnen empowerment van medewerkers vorm kan krijgen. Verder door anders doen en de stichting Andere handen werken samen om ervaren medewerkers te behouden voor de zorg door hun inzetbaarheid te verbeteren en vitaliteit te bevorderen.