Andere handen

De Doetank Andere handen gaf in 2011 het startsein voor een vernieuwende beweging. De beweging Andere handen die praktische mensen betrekt bij de ontwikkeling van zorg van de toekomst. Hoe zien zij de toekomst met veranderende zorgvragen, nieuwe mogelijkheden en meer technologie? Mensen uit de praktijk van de zorg en het sociaal domein, beleidsmakers en ambtenaren, innovators en belangstellenden maken samen werk van de verbouwing van zorg en welzijn. Daarbij maken ze dankbaar gebruik van hedendaagse communicatietechnologie en andere innovaties. De beweging heeft piketpalen geslagen en laten zien dat dit leidt tot sociaal en financieel rendement.

Andere handen community was in 2012 een eerste resultaat van de Beweging en is inmiddels volgroeid tot learning community Andere handen, een instrument  dat anders leren en anders samenwerken faciliteert. Trots zijn we op de verschillende erkenningen onder andere die van best practice Pilotstarter door de VNG. Het online lerende netwerk verbindt mensen, kennis, innovatie en organisaties. Om samen te werken aan zorg van de toekomst, over muren van instituties en domeinen heen. Professionals die werken in de zorg en het sociaal domein worden zo gefaciliteerd voor het werk van de toekomst.

Wat is er anders aan dit platform?
Deze community biedt aan kleine en grote projecten, aan ZZP-ers en aan organisaties, aan professionals en aan belangstellenden ruimte om elkaar te ontmoeten en te leren. Van en met elkaar. Omdat we samen gebruik maken van dezelfde infrastructuur is toegang niet alleen makkelijk en laag geprijsd, het maakt ook dat meer kennis verbonden wordt. Zo voorkomen we dat op vele plekken hetzelfde wiel wordt uitgevonden. Doe, praat en leer mee is het motto. Aanmelden is eenvoudige via www.anderehanden.com.