Andere handen

In 2011 betekende de Doetank Andere handen de start van een beweging die vernieuwing van de zorg nastreeft. Anticiperend op andere zorgvragen en andere mogelijkheden door meer technologie nagedacht over de verbouwing van  zorg en welzijn. Kunnen we hedendaagse communicatie en technologie verbinden aan praktische wijsheid en jarenlange werkervaring? Inmiddels leidt dit tot bijzondere opbrengsten. Andere handen realiseert sociaal en financieel rendement.

Andere handen community was in 2012 een eerste resultaat van de Beweging. De community is volgroeid tot learning community Andere handen, een instrument  dat anders leren en anders samenwerken faciliteert. De community heeft al diverse erkenningen  te pakken. Bijvoorbeeld die van best practice Pilotstarter door de VNG.

Leden vormen samen een online lerend netwerk waar ook offline events aan verbonden kunnen worden. De community verbindt mensen, kennis, innovatie en organisaties. Om samen te werken aan zorg van de toekomst. Over muren van instituties en domeinen heen.

Digi-aardige zorg is een totaal  concept waar de community  als instrument benut wordt. Professionals die werken in de zorg en het sociaal domein worden gefaciliteerd voor het werk van de toekomst. Voor projectmatige uitwerking van anders-doen programma’s werken we samen met de stichting Andere handen.