Andere handen community

 

Sociaal intranet

Wat in 2011 als Andere handen community (www.anderehanden.com) is gestart als eerste sociaal intranet in de zorg is uitgegroeid tot een volwaardige learning community. Een plek voor ontmoeten, ontdekken en ontwikkelen. Professionals uit de zorg en het sociaal domein leren van en met elkaar. Ook werken ze anders samen. Zo werken zij samen aan de transformatie van hun werkveld.

 

Ontmoeten, ontdekken, ontwikkelen

Doe, praat en leer mee is het motto van de community. Als ontmoetingsplaats leidt deelname tot ontdekkingen en vervolgens tot ontwikkelen. Achtergronden van deelnemers verschillen, hun ambities zijn gelijk: toekomstgericht.
De community verbindt professionals over muren van gebouwen en domeinen heen. Leden worden gesteund om makkelijk te leren en zo klaar te zijn voor de toekomst. Dat gebeurt onder andere door actieve moderatie, een redactieformule, community management en de inzet van een gezamenlijke entree en themagerichte vakgroepen.

Lees hier meer over de learning community.

Opbrengsten

Deelname leidt tot meer affiniteit met technologie en toepassing van sociale media binnen het werk. Leden voelen zich gesteund bij zelforganisatie en ondervinden werkplezier door de verbinding met het netwerk en de inspiratie van de community. Deze effecten zijn reeds vier maal gemeten en geanalyseerd met behulp van de SROI aanpak van SINZER.

Mee doen

Meedoen kan op verschillende manieren: als individu of als projectteam, organisatie of samenwerkingsverband. Voor actuele informatie en aanmelden of gratis kennis maken zie: www,anderehanden.com.

Voorbeelden van toepassingsmogelijkheden:

Online samenwerken bij beroepeninnovatie
Werknemerscoöperatie Helpgewoon
Pilotstarter

Regio Midden-Holland

 

Ter versterking van digitale vaardigheden organiseren wij periodiek de E-training slim, snel en samen kennis delen. 

Voor informatie over deelname: contact