Monique van Doorn

Ondernemer Monique van Doorn (1960) ontwikkelt en implementeert concepten voor vernieuwing van zorg en sociale zekerheid. Zij verdiept zich graag in organisatorische vraagstukken die voortkomen uit brede maatschappelijke veranderingen. Zij zoekt samen met mensen uit de praktijk naar oplossingen voor strategische uitdagingen van deze tijd. Maatschappelijke vernieuwing vraagt in haar ogen om nieuwe verbindingen en samenredzaamheid. Sociale innovatie met financiële en sociale impact vormen de leidraad voor haar werk.

Monique studeerde Gezondheidswetenschappen in Rotterdam en werkte lang op het terrein van arbeid en gezondheid. Met een verpleegkundige basis en jarenlange werkervaring bij Unilever startte zij in 1995 haar eigen bedrijf. Sindsdien ontwikkelde ze vele concepten, voerde projecten uit, schreef opleidingsinscurricula en bracht in 2009 samen met Margriet de Wit het boek Nieuwerwets, verbindend werken uit

In 2011 nam zij het initiatief tot de Doetank Andere handen. Een initiatief voor een beweging die anders werken in de zorg en het sociaal domein initieert. In 2012 werd dit met de start van Andere Handen community concreet, inmiddels doorgegroeid tot een volwaardige learning community. Mensen duurzaam inzetbaar houden vraagt om naar vermogen en met plezier competenties te ontwikkelen. Via onderzoek en contact met wetenschappers stimuleert zij kennisontwikkeling op dit terrein.

Om nieuwe vormen van samenwerking te kunnen organiseren heeft zij in 2016 het initiatief genomen voor de stichting Andere handen. Op zoek naar nieuwe oplossingen en sociale innovatie?
Monique is graag bereid mee te denken hoe je verder kan komen door anders te doen.

M: 06 510 954 27 Twitter: @Doorn1 M: doorn@verderdoorandersdoen.nl LinkedIn